Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nienapisany wiersz

Wczoraj chciałem napisać wiersz
i wcale nie taki sobie
Taki piękny - sama wiesz
Chciałem napisać go Tobie!

Miał być o miłości, tęsknocie
bez bólu i rozstania,
o uczuciu powtarzałby krocie
Do końca nieopisania...

Miał Cię pieścić mymi ustami,
Miał Cię kochać zawsze i wszędzie,
Miał Cię wielbić całymi nocami,
O Tobie głosić orędzie!

...lecz go nie napisałem
i nigdy już nie napiszę,
słowa całkiem zapomniałem,
a jak można opisać ciszę?!...

I choć wiersz z głowy wyparował,
I nic nie zostało
prócz czystego papieru,
Ja będę Ciebie wiecznie kochał...
...od teraz...
...aż na wieki wieków!...

(15.07.1997) - z dedykacją dla ..., która teraz po 15 latach znalazła sobie innego poetę...

11 627 wyświetleń
79 tekstów
0 obserwujących
  • misiek45

    30 September 2012, 13:09

    Smutne bo wiersz przetrwał tyle lat i miłośc w nim nadal kwitnie-pozdrawiam serdecznie;)

  • 30 September 2012, 09:27

    ładny pozdrawiam