Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za rogiem

wczoraj byłem
w miejscu gdzie
chleją na umór

od środka
zwiedziłem mordownie
świata

w chłodne
popołudnie które
nikło w wysokich
obłokach

miałem kiedyś
psa lecz
zginął pod
kołami samochodu

a po wszystkim
wyglądał jak
kawa rozmielona
w młynku

miałem później
kota lecz
sąsiadka młoda
zrzuciła mi go
z okna

z krzykiem
"spadaj na
cztery łapy
kocie!"

później miałem
kobietę lecz
zabrała mi
ją choroba

a teraz
mam znów
psy dwa

myślę że
się zabezpieczyłem?

siedzę w tej
mordowni z dymem
i redukuje
dziesięć procent
do zaledwie dwóch

10 251 wyświetleń
160 tekstów
45 obserwujących
  • Pytia

    5 March 2012, 20:40

    sam możesz je odszukać....człowiek to ostatnie stworzenie, któremu mógłbyś zaufać.....koszmarne to....nie skończę
    ale pozdrawiam sercem

  • ....ktoś....

    5 March 2012, 19:58

    To widocznie jest coś ze mną „nie tak”
    Sam nie wiem, za dużo pytań się nasuwa, a za mało odpowiedzi na nie

  • Pytia

    5 March 2012, 19:56

    wiarę stracić można w ludzi...nie w siebie

  • ....ktoś....

    5 March 2012, 19:53

    Dziękuje pani Danuto, takie słowa mnie pokrzepiają, bo pomału tracę już wiarę w siebie.

  • Pytia

    5 March 2012, 19:50

    jak bicie serca- drży każdy z nas
    ważne by żaden łańcuch życia nam nie ograniczał
    ..............nie można nie być u boku Twego...........
    Pozdrawiam.......:)

  • Sol 8

    23 February 2012, 09:24

    :))