Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czasem

W czasie, co tropi swe własne ślady,
czasami biegam smutny i blady
i myślę sobie, w wielkim zachwycie:
jak piękne czasem bywa życie!

Jak trudno czasem czas dogonić,
przejść cicho w czasie i czasu bronić...
Jak trudno zgodzić się z czasu biegiem,
jak łatwo zasnąć nad czasu brzegiem...

Bo czas, co mija gdzieś w wieczności,
tylko przez chwilę nas ugości...
Tylko przez moment jest nam łaskawy...

A reszta to już nasze sprawy!

6098 wyświetleń
28 tekstów
8 obserwujących
  • Cassie1990

    9 June 2012, 21:46

    Hmm i się zamyśliłam. Co tu dużo mówić piękny wiersz.

  • misiek45

    9 June 2012, 21:33

    Miło że znalazłeś czas na wiersz-miłego wieczoru

  • Adek.Nie ten

    9 June 2012, 15:52

    Witajcie.
    Dziękuję za opinie.
    Margot5, zniknąłem, mam ostatnio dużo wyjazdów służbowych, negocjacji i takich tam, ale jak tylko mogę, zaglądam sobie na Cytaty.
    Pozdrawiam, Adam.

  • M44G

    9 June 2012, 14:39

    Fajnie napisane.