Menu
Gildia Pióra na Patronite

Smutek - miniaturka

W cukierniczce
jest sól
herbata tej nocy
wzrusza ramionami
.................................

Podsumowanie: "Kryzys małżeński"

Przecież to normalne że
może się zsiąść każda miłość
i podejdzie łzami w słoiku

Wtedy zaczyna się marazm
dwóch sylwetek
i schodzi z zimowej półki
słoik po słoiku
a palce zanurzone w dżemie
są od śluzu kwaśne

Przecież to normalne że
gary na gazie
mają okopcone twarze
przecież to wstrętne
bo każdy swój kąt
knuje w potrąconej wyobraźni

127 805 wyświetleń
1426 tekstów
95 obserwujących
  • awatar

    24 June 2013, 13:07

    b.ładne, b.wyraziste
    pozdr.

  • agniecha1383

    24 June 2013, 12:19

    A toś zaskoczył dalszym ciągiem:) słusznie myślę że warto powracać do przeczytanych tekstów:)pozdrawiam

  • misiek45

    24 June 2013, 08:59

    Miniaturka na miarę smutku,byc może to cukier był słony-pozdrawiam serdecznie Piotrze :))