Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przystań

Wciąż się nie mogę nadziwić
tej drodze
która pozwala nam wracać
choćbyśmy odeszli od siebie
jak dusza od ciała
na wieki

Milczeniem zostawiasz ślady
nawet gdy tego nie chcesz

Są takie rzeki wezbrane
co płyną w nas tylko po to
żeby połączyć słowami
rozdarte tęsknotą brzegi

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 15 May 2012, 19:24

    brak mi słów.....więc zabieram do zeszytu

  • szary

    13 May 2012, 00:35

    Proszę... Dziękuję za głębie wyrażoną ...Pozdrawiam Magdo...:]

  • giulietka

    13 May 2012, 00:18

    Dziękuję Mariuszu, piękna puenta...

  • szary

    13 May 2012, 00:17

    Jeżeli szukasz w życiu ziemskim tylko odpoczynku, jak możesz myśleć marzyć o życiu wiecznym…

  • annak

    12 May 2012, 09:36

    Madziu chyba u większości z nas...
    dziękuję i wzajemnie cudownego dnia ze słoneczkiem i uśmiechem serca :)))))

  • giulietka

    12 May 2012, 09:32

    A miało być "coś optymistycznego"... ;)
    Masz rację, Aniu,
    u mnie zawsze czai się ta nostalgia, nawet za uśmiechem...
    Miłej soboty życzę;)

  • annak

    12 May 2012, 09:22

    "Milczeniem zostawiasz ślady
    nawet gdy tego nie chcesz"

    smutne, a jakże prawdziwe...
    pozdrawiam serdecznie...

  • giulietka

    11 May 2012, 23:19

    Alice, skomplikowana recepta na trwałość, ale chyba skuteczna;)

    eOs, zalało mi oczy;)
    thx;)

    Piotr, cieszę się, że tak myślisz, dzięki.

  • marka

    11 May 2012, 20:04

    Piękne.
    Pozdrawiam

  • 11 May 2012, 18:25

    Przytsań?