Menu
Gildia Pióra na Patronite

Monolog w dialogu.

Wciąż mówią o pracy, pogodzie i nowej kochance Marka.
Mówią w domu, na ulicach i przystankach.
Krzyczą w szczęściu, żalu i złości.
Pytają o drogę, życie i zgubiony portfel.
Ile w tym rozmowy?
Milcząc prowadzę lepszy dialog.
Krzycząc prowadzę monolog.
Całując, przeprowadzam z Tobą rozmowę.

30 571 wyświetleń
306 tekstów
80 obserwujących
  • anja341

    20 January 2012, 15:53

    dziękuję ślicznie ;)

  • 18 January 2012, 22:35

    Ludzie pytają,
    ludzie rozmyślają.
    Ludzie słuchają
    i nie wiele z tego mają.
    Ludzie to enigma,
    kryją tajemnice.
    Życie i Duszę,
    każde swe oblicze.
    Czym więc jest rozmowa?
    Plotką czy prawdą?
    Słowami zwykłymi,
    które w uszach się rozpadną.

    PLUS!K i Pozdraw!am ~Pan_Pardon