Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez Ciebie...

Wciąż zmagam się z przeszłością
nie tak znowu odległą a jednak.
Czas jaki minął wyostrzył rysy mojej twarzy
skroń pokrył siwym włosem i
postarzał duszę która gdyby dostrzec... kuleje.
Jestem taka niedołężna bez Ciebie.
Bez miłości którą z brązowej barwy oczu
tak trudno było wydobyć.Uzewnętrznić.
Nie byłeś bezduszny lecz skryty.
Jakbyś bał się że okazując uczucia
zostaną Ci odebrane a ja...
zwróciłabym Ci je podwójnie
gdybyś zechciał je dzielić ze mną
nie tylko nocą ale i za dnia.
Odebrano mi czas.Czas na rozmowy z Tobą.
Wspólne uśmiechy, nadzieję
na radość z wychowywania wnucząt.
Śmierć wybrukowała mi drogę do Ciebie
wśród nazwisk , dat na krzyżach i płonących zniczy.
Oto moja... Golgota.
Za każdym razem z bólem serca
podążam w Twoją stronę
raz piechotą raz... wzrokiem tęsknym .
Myślą odgarniam kołdrę ziemi by
wtulić się w Ciebie jak dawniej i śnić.
Śnić... o tym samym.

55 160 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • Iwona Maria

    28 February 2015, 07:19

    przeszłość - ból , rany rozdrapane dalej krwawią , pozdrawiam , piękno Twego umysłu mnie ujmuje

  • 24 October 2014, 21:50

    Piękny.
    Pozdrawiam.

  • Seneka 18

    24 October 2014, 17:35

    ...Nie byłeś bezduszny lecz skryty.
    Jakbyś bał się że okazując uczucia
    zostaną Ci odebrane a ja...

    Poruszyły mnie te słowa... cały dzień o nich myślałem...
    wiesz... tylko kobieta, która kocha prawdziwie potrafi odróżnić bezduszność od skrytosci...
    Smutny wiersz, ale jakże wymowny...