Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Za mało...za dużo prawdy?"

Wciąż zbyt mało:
Dotyku myśli czułych
Wspominania
Tęsknych spojrzeń
Wierszy do kochania
Ciepła dłoni
Prawdy serca Twego

W świecie obłudy
Zakłamania
Za mało
Człowieka w człowieku
Miejsca do kochania

Pomimo Twych cierni
Błędów i ran
Pragnę Cię i tak
(Nie)połowicznie
Dnia każdego
Chcę Cię poznawać
Zgłębić całego
Teraz i wczoraj
Gdy walił się świat
Mój i Twój świat
Ludzkich spraw

Mam takie pragnienia
Czas ich nie zmienia
Pomimo lęku i cierpienia
Nie chcę:
Bogactwa...kruszcu
Świecideł złotych
U stóp świata całego
To wszystko za mało
Jeśli Ciebie by w nim brakowało

Pragnę:
Odgadywać humory
Twoje szczerej tęsknoty
Miłości wzajemnej
Bólu który skrywasz
Przezwyciężymy go
Zwalczymy zło
I jeszcze...
Oczu patrzących z miłością
Ufnością pomimo cierni
Kiedy zdrada była ością -
Śmierć niosącą
Niegojącą się raną
Chcę zapomnieć o tym...
Pragnę spokoju serca
Swojego i Twego
Ciebie całego...
Zbyt wiele pragnień skrywam
Naga Ja - Prawda
Nic nie ukrywam
Bo i po co?
Prawda serca jak szczere złoto
Zdołasz udźwignąć ją z ochotą?

...
https://youtu.be/4zaG_ciHw0g
25.08.2021
Edytowany o 20:15

281 003 wyświetlenia
2724 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!