Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja

Wciąż wracam , gdy nadzieja nie powraca.
Zataczam koło, w tych wspomnieniach.. zawracam . To tylko chwila , gdy stajesz się nieobecny. Nie ma cię , jak w dzień bezwietrzny. Jak pusta butelka , w której słychać tylko echo. Jesteś Ty. Nieobecna, nieobecność. Bo czym byłby ogień bez płomyka. Czym dusza bez życia. Hipoteza wciąż dogłębnie zakryta . Fotografia z cylindrem magika. Prawda w szklanej kuli się zamyka. Serce jak "kulu kula" prawdę powie. A w kuli prawda ukryta. Cieniutki głosik się wydobywa. Ono wciąż woła... Mimo że zegar tyka. Potknięcie czy przeznaczenie ?... Nikt dziś tego nie powie. Zapisane tam gdzieś w gwiazdach. Może się uda.. myśląc o sobie. Że ty i ja . Marząc , będziemy w nie wpatrzeni .. obydwoje ...

545 wyświetleń
6 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!