Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nic się nie zmienia

Wciąż te same pytania
mimo upływu czasu
Przecież ruszyłam dalej!
Emocje zamknęłam w potrzasku pamięci...

Wciąż pytania te same.
Wciąż pytam gdzie byłeś
Wciąż do cholery Cię pytam
Czemu jej nie oszczędziłeś?!

Czemu umarła na rękach
bliskich, którzy błagali?
Czemu zniknęła, mimo
że wszyscy ją tak kochali?

Czemu to nie byłam ja?
Ta - która pragnęła umrzeć...
Czemu nigdy nie słuchasz?
Mimo że u stóp Twych skomlę...

Mówią, że masz swe plany
Mówią, że wiesz, co robisz
I choć to może głupie
wciąż mam nadzieję, że niewinnych
kiedyś jeszcze obronisz...

21 549 wyświetleń
318 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!