Menu
Gildia Pióra na Patronite

na chwilę odsuń troski

wciąż słowami maluję świat
tak daleki od tego co jest
po błękitnym płynę niebie
na chmur białym puchu
z daleka zostawiam świat
by znaleźć okruszynę raju

popłyńmy razem
a świat stanie się piękniejszy
słów kwiatami przyozdobiony

i zobaczysz jak kołyszą się łany
i usłyszysz ptaków wołanie
i serca bicie drugiego człowieka

nie słuchaj już mych słów
i spojrzyj dziecka oczyma

jak inny jest świat ...

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!