Menu
Gildia Pióra na Patronite

PŁACZ PO MATCE

Wciąż nachodzą mnie chwile
gdy moja dusza żałośnie wyje
z tęsknoty nieutulonego żalu
że minione dni nie wracają

Już nie przytulisz mojej głowy
nie pocieszysz ciepłymi słowy
nie spojrzysz na mnie mamo
tak czule gdy nastanie rano

Przeszłości z tobą, mamo moja
perło uczuć spokoju ostoja,
odeszły wraz z cichym życiem
a ja wciąż i wciąż płaczę skrycie

Nieprawda że czas rany leczy
usuwa nasz ból człowieczy
szlochem sierocym wciąż w duszy
kłujący cierń spokój kruszy

02.02...... 24 rocznica.... wciąż boli

18 438 wyświetleń
166 tekstów
7 obserwujących
  • dana1596

    4 February 2015, 13:43

    Dziękuję

  • Malusia_035

    3 February 2015, 19:41

    wzruszający ..piekny

    Pozdrawiam :))

  • mill

    3 February 2015, 15:30

    ..bardzo piękny i ciepły wiersz do mamy...

  • 3 February 2015, 13:54

    piękny ;)
    pozdrawiam ;)