Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 26 May 2020 Konkurs Wiersz z nadzieją

Tytuł to zbyt mało

Wciąż mam przed oczami świat
zamknięty na klucz

i w oknie ludzkie nogi od kostek do kolan
to grube łydki sąsiadki z parteru
wieszały pranie

-pomiędzy komórkami
biegają zwierzątka mamo !

może mogłabym je przytulić
pogłaskać
jak mnie ten pan z budowy
a potem dał lalkę
z gipsową głową

w zaciśniętych piąstkach
szukałam pocieszenia

tam na tapczanie
w rogu pokoju
musiałam być cicho
nie wolno było płakać
chyba, że padało

do dzisiaj kocham jesienne słoty
do dzisiaj mam nadzieję na deszcz
matczynej miłości

83 908 wyświetleń
973 teksty
64 obserwujących
  • 26 May 2020, 21:15

    Gratulacje. :))

    od onejka
  • fyrfle

    26 May 2020, 10:51

    Ponoć z pustego nie nalał Salomon sam.

  • 26 May 2020, 10:25

    Super!! :)

  • Kamil Borkowski

    26 May 2020, 06:25

    Tak lubię :)

    od onejka
  • 16 May 2020, 23:35

    Do wyróżnienia.
    Dobranoc. :)

    od onejka i Naja
  • onejka

    15 May 2020, 20:45

    Ewa, dzięki za miłe słowa 😘
    Alice, taki był zamiar 😉

  • sprajtka

    15 May 2020, 17:26

    Wzruszasz...

    od onejka i Naja
  • motylek96

    15 May 2020, 15:19

    Nie ma słów, które mogłyby wyrazić emocje, jakie budzi twój wiersz.
    Poezja wysokich lotów.

    od onejka i Naja
  • onejka

    15 May 2020, 13:23

    Dziękuję Kati :*

  • kati75

    15 May 2020, 10:03

    Onej tu słów brakuje;-( poruszający do głębi!

    od onejka i Naja