Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przeszłością pisany II

Wciąż bawiłaś się tylko ludzkimi uczuciami,
kusiłaś nadzieją i chciałaś omamić obietnicami.
Lecz dusza Twa mroczna i szybko blask życia odbierałaś,
swymi czynami tylko kaleczyć serca potrafiłaś.

Kto dał Ci takie prawo by ranić innych
i kim tak naprawdę byłaś?
dlaczego los stawiał im Ciebie na drodze,
czemu tak bardzo ich wciąż krzywdziłaś?

Chłód w oczach mroził ludziom krew w żyłach
czy znajdzie się choć jedna osoba,która Ci wybaczyła?
...Może czarna obca ziemia da Ci zapomnienie,
lecz od zranionych ludzi ciężko będzie otrzymać wybaczenie.
(M35)
aut.~ I ภ ғ ĭ ภ ĭ т ε ~
02.2019

10 906 wyświetleń
94 teksty
22 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!