Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

dziewięćdziesiąt stopni donikąd

wcale nie tak prosto
wytykać siebie palcem

i ściana w ścianę
trwać tylko pomiędzy
odpuszczeniem

niewłaściwie przeciągać się
w bezsenności

od końca wymawiać
że najpierw amen
a później ojcze

- już lepiej

pozwól przez okno wypuścić
gołębie serce
dzieckiem być wolnym

od twojej ziemi.

9462 wyświetlenia
71 tekstów
80 obserwujących