Menu
Gildia Pióra na Patronite

Morze...

Warkocz słońca fala niesie
Budząc w twarzy krew do życia
Rozlanego horyzontu w brzegi.

Podmuch wiatru w grzywach piany
Szeptem muszli brzask dotyka
Zatopiony w tęsknej łusce.

Wilgoć rozmazuje kształty
Napinając w żaglach oczy.

Znów zgubiłem ciało…

10 317 wyświetleń
95 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!