Menu
Gildia Pióra na Patronite

Walka

walczysz z chorą rzeczywistością
niesprawiedliwością
lizusostwem
konformizmem
wrogowie połączyli siły
tną mieczem ostracyzmu i wykluczenia
zostajesz sam na polu walki
twoi sprzymierzeńcy pochowali głowy
nic nie widzą
nie słyszą
nagle przestali rozumieć
wnet powiedzą "daj spokój, świata nie zbawisz"
i co... dalej?

56 927 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!