Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 18 November 2019

ptaki

“Walcz, bo ja nie mam już szans…”
~ Sarius

słowa odlatują jak jaskółki
wybierając cieplejsze miejsce
niż dłonie

które są zbyt puste
by objąć czyjąś obecność

ona?

od dłuższego czasu
milczy

i stawia cicho stopę
poza krawędź ostatniego piętra
na którym mieszka.

chciałaby umieć latać.
lecz spada.

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 14 November 2019, 17:46

    Mnie tam na tym nie zależy, ale dziękuję. :)

  • giulietka

    14 November 2019, 10:36

    Już dziś nominowałam tekst dnia, ale ten będzie następny.