Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienie złej miłości

W agonii zawyje w bólu piekielnym
Przysięgać będzie zemstę okrutną
I póki w letargu nie spocznie sennym
Przyszłość im życzyć będzie złą i smutną.

Łzawe błagania jej serca nie wzruszą
Jak skała serce po krzywdach doznanych
Niegdyś On sercem tym zagrał i duszą.
I pokłady w niej zbudził uczuć nieznanych.

Nienawiść- obce jej przed nim uczucie
Najgorszą jej stronę obudził do życia
Widok jego dla niej jak serca trucie
Trucizną morderczą głusząc jego bicie

Zbyt dumna by innym pokazać co czuje
Choć dusza na części drobne się rozpadła
Sama w sobie swój ból i złość kotłuje
I z czasem w samobójcze myśli popadła

Myśli o śmierci prędkiej jej jednak nie bawi
O nim pamiętać zapomni i cel nowy obierze
Chce żyć bez niego i życiu temu czoła stawi
Pogrąży się znów w radości życia i boskiej wierze.

Wstanie z popiołu silniejsza niż wcześniej
Choć w sercu na wieki blizna pozostanie
I mimo że dziś przeżywa to boleśnie
Przyjdzie czas niedługo dobry i dla niej.

20 789 wyświetleń
181 tekstów
2 obserwujących
  • atlantyda

    20 April 2010, 21:47

    Dziękuję bardzo za Pani opinię :) Pozdrawiam.