Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wędrowny zmierzch

Teksty z obrazami - Wędrowny zmierzch - exsilentio
Wędrowny zmierzch - exsilentio

Wagabunda w zakurzonym stroju,
Idąc zmęczoną dniem drogą
Rozmawia z Bogiem,
Kiedy szuka spokoju.

Kamień nie mięknie, wiatr nie ogrzewa,
A jednak iść lżej, oddychać łatwiej.
"Tego przed mrokiem łakniesz "
Szepczą w odpowiedzi drzewa.

Kiedy ostatni uśmiech słońca
Całus złożył na twarzy,
Łzę ogniem rozjarzył,
I świeci nim bez końca.

Quid Quidem

41 485 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!