Menu
Gildia Pióra na Patronite

W obłokach

Chmurom kłębiastym
w pas się pokłonimy
na obnażone ramiona
pierzaste obłoki
zarzucimy
i tak wystrojeni
pojedziemy na gapę
do nieba
aby tam zapalić
zakazanego skręta
z zorzą polarną
pod rękę
a następnie usiąść na niebieskim sklepieniu
w lazurowym fotelu
tylko po aby czarną polewkę zapodać
kulistemu piorunowi

25 547 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących