Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zanim

'W życiu nie ma drogi na skróty
trzeba przejść je wieloma ścieżkami "

Podnosiła się zawsze
silniejsza o mały włos

nie znosiła łez
zrzucała je ze schodów
nie oglądała się za siebie
by nie zawrócić z drogi

układała ikebany ze słów
a potem wplatała je w wiersze
by łatwiej przeczekać dzień
dotrwać z uśmiechem do jutra

za horyzontem w kolorze purpury
zachodziło słońce
smutne,karmelowe oczy
zastygły w milczącym spojrzeniu.
https://www.youtube.com/watch?v=DxWKCvpoPYI&ab_channel=WTQ86

65 473 wyświetlenia
735 tekstów
45 obserwujących
  • fyrfle

    10 February 2021, 13:58

    Liryka prima sort. Gorzka prawda podana na smutno ale z klasą, czyli, aby wrażliwcy dotknięci życiem jeszcze bardziej nie czuli się rozdzierani. Pozdrawiam serdecznie.

  • 10 February 2021, 11:40

    Fajna nuta

    od M44G
    • kati75

      10 February 2021, 17:00

      Dobre i to 🙂stara dobra piosenka🙂

  • M44G

    10 February 2021, 11:29

    Lubiem tę piosenkę

    • kati75

      10 February 2021, 17:00

      Maniek ja też lubię 😉😁