Menu
Gildia Pióra na Patronite

oblicze prawdziwej przyjaźni

w życiu cierpliwość odgrywa główną
rolę od dzieciństwa nie jest na własność
przyjaźń to wzajemne przyciąganie się gdzie
przestrzeń dla siebie balansuje w spokojnym
tempie bezwarunkowo po obu stronach

przyjaźń nie lubi być w dybach skrępowana
poprzez szwung żądzy posiadania przyjaźń
nigdy nie żąda świadoma swoich reguł
potrafi przetrwać niejedną burzę wytrzymałości
przyjaźń nie wytyka w czym widzi mankament

uczy akceptacji w świecie anomalii na które
nie ma się w ogóle wpływu i wszyscy drwiąc
suszą głupio zęby nie pojmując rzeczywistości
trudno zdobyć się na to aby być w porządku
przed czyjąś innością i przed własnym sumieniem

93 733 wyświetlenia
900 tekstów
21 obserwujących
  • kuloodporna

    23 September 2023, 19:54

    Przyjacielem jest ten kto trzyma parasol nawet w słoneczny dzień..... :)