Menu
Gildia Pióra na Patronite

Witraż z deszczem w tle

W zimne majowe wieczory
inaczej pachną bzy
i dziwna tajemnica
snuje się w mlecznym szkle
pod odurzonymi mgłą
chwiejnymi od łez lampionami

Aniołami otulam nasz dom
poświatą gwiazd łatam dach

By miłość w deszczowe noce
nie wymykała się nam
wyciekając przy okiennicach
popękanych serc szczelinami

137 919 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    29 April 2012, 12:18

    Arti, z tym zrozumieniem to podpucha była,
    przecież każdy rozumie i widzi ile zechce;)

    Adaś, jak zwykle, brak słów... :*

    Kaśka, heh:))
    a to Ci się udało;p
    ...ale coś w tym jest, bo to wiersz w kolorze sepii;)

  • 29 April 2012, 10:06

    Sorry, nie mogłam się powstrzymać...

    W zimne majowe wieczory
    starością pachną bzy

    ;pp

  • 26 April 2012, 13:25

    utkane wzruszeniem
    słowa ulotne
    delikatne jak podmuch
    motylich skrzydeł
    zaklęta w czasie
    myśl o miłości
    co wymyka się ukradkiem
    przez szczeliny codzienności

    pozdrawiam M. jak zwykle ...serdecznie :)

  • 26 April 2012, 09:37

    Śliczne.
    Zakładam, że trochę zrozumiałem. :)

  • PetroBlues

    25 April 2012, 14:05

    Zrozumiałem:)

  • giulietka

    25 April 2012, 13:42

    Aniu, Mia dziękuję;)

    Piotrek, był czas przywyknąć:)
    (zakładając, że zrozumiałeś o czym jest wiersz)
    ;)

  • PetroBlues

    25 April 2012, 08:58

    A Ty znowu o tym samym:P

  • miramija

    24 April 2012, 19:44

    Piękne słowa.

  • AnnMaria

    24 April 2012, 19:18

    Piękny.