Menu
Gildia Pióra na Patronite

Co znaczy być człowiekiem?

W zgodzie z własnym sumieniem
Wyjść z intryg z twarzą bez ujmy

Na honorze szanując tego co potrafi
Przyznać się do popełnionej winy
Przyznanie się do słabości

Odważnym obywatelem czyni
Nie ujmuje w niczym dostojności

Na plus światu i człowieczeństwu
Biletem wyjściowym savoir-vivre
Taktownie z klasą przeciwko nienawiści

Tępiąc w zarodku chwasty w marginesie
Pozostając sobą w wyższej szkole zwyczajności

Zerwać kajdany niewolnicze fobii
Przyswajając tak jak dziecko najlepszy
Wzorzec w jestestwie przyjazny uśmiech

92 603 wyświetlenia
880 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!