Menu
Gildia Pióra na Patronite

\" Jestem \"

W zawiłym korytarzu
przeszłości
błądzą pogubione myśli
odbijają się echem
i...
ból
mimowolnie
przechadza się
nadal szeptem
po zakamarkach serca
dotykając gorzką łzą
codzienności

jestem tu
na wyciągnięcie dłoni
spójrz...

dziś nie ubyło trosk
chociaż wtedy obiecał
ci los
i wiatr który szumiał
pośród pól mówił
że rozsypie na bezdrożach
dróg
wszystkie cierpienia
i kamienie
pozbiera spod
bosych stóp

każdego dnia
czuję twój smutek
to on sen mi odbiera
gdy dusza z duszą
połączona w jedno...
ten sam czują ból
a serce
nie tylko miłości oczekuje

jestem tu na wyciągnięcie dłoni
cała we łzach....
twoich.

Julka.

P.

http://www.youtube.com/watch?v=k99zzhH4bTE

54 867 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    23 June 2012, 12:34

    Agniesiu, Marysiu...dziękuję za miłe i ciepłe słowa...nie mam też wątpliwości, że postępujecie tak samo, bo ponoć My Kobiety....już tak mamy :):):) kiedy miłość w naszych sercach....

    Grażynko...mam taką nadzieję...:):):):):):) no co ja tu się będę rozpisywać...:):):)

    Dziękuję pięknie Dziewczynki, za kolejne ...zatrzymanie się przy moich wersach i życzę bardzo udanego weekondu...korzystajcie, bo od poniedziałku....brrrrrrrrrr....znowu zimno :):):)
    buziaki...

  • 22 June 2012, 21:59

    "Jedyną miarą miłości.... jest miłość bez miary...."

    Franciszek Salezy.

    Julko, takie uczucie nie zdarza się każdemu... Wy macie to szczęście :)))
    Obdarujcie siebie… sobą...a nie przeminiecie… jak inni.

    Cieplutko pozdrawiam :)))

  • miramija

    21 June 2012, 23:40

    Kochać to razem się cieszyć, razem cierpieć i wzajemnie sie wspierac... pieknie to ujełaś w swoim wierszu... prawdziwa miłość jest obecna zawsze...
    pozdrawiam serdecznie :)

  • agniecha1383

    21 June 2012, 11:11

    To piękne wspieranie...w chwilach dobrych i złych wzajemna miłość podbudowuje pomaga wspólnie dźwigać wszystkie troski ...po to siebie mamy na dobre i złe...
    w całym wierszu do się da wyczytać...cudo

  • Julka 10

    21 June 2012, 06:36

    Zakochane jak...zakochane Irku, ale bardziej chodzi o to, że ... " Jestem"....kiedy jemu jest smutno i źle....:):) Bo jak wiesz, wszyscy chcą bywać tylko z tymi, u których same sukcesy i... " zero" kłopotów...:):):)
    Łatwo " opalać się" w cudzych promieniach słońca... gorzej...moknąć w nieswoim deszczu łez...
    dlatego ten wers i dlatego taka piosenka... bo i On moją dłoń...w chwili zwątpienia słabości..czuje...

    Dziękuję za odwiedziny, mimo, że ja tak sporadycznie u Ciebie...bywam :):):) Nadrobie..kiedyś :):):)