Menu
Gildia Pióra na Patronite

platoniczna miłość

w zasięgu zarazem na dystans
jak najbardziej się da idealna
istnieje choć ktoś by powiedział
że jej nie ma jest prawdziwa

bez wątpliwości cienia
osiągalna choć nienamacalna
pod parawanem obycia
nic jej nigdy nie uśmierca

a ona cały czas żywa
przyjaźń jest jej siostrą
nieodzowną jest uboga
w gonitwie myśli uśpiona

nieodgadniona strefa
w czym jest jedność ciał...
wierniejsza od cienia
niemożebna w słowach
pożądanie pozostaje tajemnicą ❤️❤️❤️

92 578 wyświetleń
879 tekstów
21 obserwujących