Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Fatum~~

W zakamarkach ciszy
Skrada się niepewność
Mrok podchodzi podstępnie
Jak nieproszony gość

Mając złe zamiary
Maskę swą kamienną
Odkrywa znienacka
Chcesz powiedzieć dość

Burzy spokój myśli
Zniekształca obrazy
Wpędza w melancholię
Jakby zwykłe nic

Żeby zapanować
Nad stanem umysłu
Przerwij to od razu
By nie zaczął drwić

Cień będzie iluzją
Los wszystko odmieni
Zapomnisz co było
Karta ciągle w grze

Mrok kiedyś odejdzie
Rozświetli horyzont
Każde zło się kończy
Nie będzie już źle.

109 547 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • Gunia76

    20 September 2013, 12:46

    Oj tak najgorsze zmory wracają do nas nocą... Ale jesteśmy silne i im się nie damy :)
    Pięknie napisane

  • misiek45

    15 September 2013, 09:34

    Dziękuję pięknie Wszystkim za poświęcony czas ,miło Was gościc-pozdrawiam serdecznie :)

  • krysta

    14 September 2013, 18:59

    Lepiej gdy słońce
    Nikt nie znosi cierpienia
    Ułoży się już

    Wiersz pełny emocji - ładny...pozdrawiam słonecznie Agnieszko :)

  • AsiKa

    14 September 2013, 12:46

    Aguniu.
    Poruszający, choć pełen nadziei wiersz. Od razu czuć przelane emocje na klawiaturkę...
    Trzeba wierzyć, że będzie dobrze, przecież MUSI.
    Ilekroć w moim życiu coś się wali, mam taką koleżankę, która
    zawsze mi powtarza :Kochana będzie dobrze Musi.
    I wiesz ja potem pamiętam jak mantrę i powtarzam w duchu, przecież
    ( tu wymieniam imię ) powiedziała, że będzie dobrze, wiec Musi.
    I Tobie życzę nie gasnącej nigdy nadziei i wiary, a będzie dobrze...w końcu Musi.
    Zdrówka dla Twojej rodzinki :)
    pozdrawiam
    Asika

  • czarna mamba

    14 September 2013, 10:56

    hhhmm Misku czytalam z zaciekawieniem ogromnym :)))