Menu
Gildia Pióra na Patronite

życie jak rzeka

w wodach mętnych Wisłoka,
w nurcie wiosennym, leniwym,
zima odpływa jak rzeka
zabiera ze sobą złe chwile

idę wzdłuż rzeki pod prąd,
kierując twarz wprost do słońca,
i wiem, że gdy odejdę stąd
wiosna nadejdzie, bez końca

lecz póki trzymam się nurtu,
spoglądam ukradkiem na rzekę,
w jej wodach zdradliwych i zmiennych
nie zawsze znajduję pociechę

czasami wypłynie z szuwarów
biały żagiel nadziei
to jest właśnie ten monent
by zażyć pełnej kąpieli

69 579 wyświetleń
635 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!