Menu
Gildia Pióra na Patronite

NASZE PROFESORY

W wielkim mieście jak wieść niesie
Sie spotkały na kungresie
Na kungresie sie spotkały
Profesorskie durne pały
Tylko w łoczy se spojrzały
I sie w sobie zakochały
Te uczune dwa pedały
Gratis dajum śmichu kupe
Bo se ciungle liżum dupe
Tak na łoko, pierwszy kiep -
Zwie sie Fabian Ksingołeb
Drugi jeszcze winkszy bolec -
Pan Profesor Paweł Stolec
Jedyn JAKO zidiociały
Nie popiro cudzy chwały
Drugi myndrzec,łod głupoty
Negatywne stawio noty
Roz godały we wywiadzie
Że promujum sie w Kanadzie
Ale to je zwykło fikcja
Jak u wyszczanego mikcja
Tera w kuluarach huczy
Że sie u nich pono uczy
Zimny krwi a myśli hot
Tyngi umysł - doktór Gniot
A jo jedno wim na pewno
Że to wszysko to je drewno
I nic ponad tanie kino
Jako popirosz, postaw wino!

51 303 wyświetlenia
588 tekstów
70 obserwujących
  • Sierjoża

    18 November 2019, 23:34

    Co za czasy, cinżka sprawa beze Jankiela do powiedzenia, zawsze miąl wiela. I co tera?

  • M44G

    16 November 2019, 17:06

    Jankiela już nie ma bo ręce zgrzybiały no i musiał się zmierzyć z Targowicą.

  • Sierjoża

    16 November 2019, 03:10

    Co, ze nimi i gdzie "Jankiel"?

  • M44G

    15 November 2019, 19:36

    Cymbalistów było wielu

  • Sierjoża

    13 November 2019, 21:26

    Gdzie sie podzialy te cymbały?

  • Sierjoża

    15 June 2015, 12:47

    Trza spytać Pióra jak pociotek, bo cóś łostatnio sie nie łodzywo.

  • Sierjoża

    8 May 2015, 01:35

    A jo Panu, Panie Prekuratorze sepuku...Miłygo!

  • Sierjoża

    6 May 2015, 10:26

    Dzinki Onejka! Jo rozumu ni mum, to zawsze wybirum grupę; ) Miłego!

  • onejka

    6 May 2015, 10:17

    Zastanawiam się czy lepiej być idiotą w grupie, czy mundrym w samotności ;)

    Na zdrowie Sierjoża :)

  • Sierjoża

    6 May 2015, 10:15

    Jak to je? Łuderz w stoła a nożyce bedum cíunć? Jako( ś) tak. Wy,Pany Prefektarze bedzieta wiedzić lepik. Miłygo!