Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja

W wiele rzeczy wierzyłam,
o wielu rzeczach marzyłam,
zbyt wiele rzeczy przeżyłam.

Przestałam wierzyć bez pewności,
przestałam marzyć w naiwności,
przestałam żyć w przeszłości.

Nie myślę o wysnutych teoriach,
nie myślę o wczorajszych marzeniach,
nie myślę o dawnych wspomnieniach.

Patrzę z pewną wiarą w przód,
patrzę na cele, mając ich w bród,
patrzę na jutro, przyspieszając chód.

56 063 wyświetlenia
485 tekstów
32 obserwujących
  • 19 December 2014, 23:51

    Dziękuję za miłe opinie. :) Nie przypisuję sobie zbyt wielkiej odwagi, ale staram się...
    Pozdrawiam

  • Coniglietta

    19 December 2014, 18:42

    Super… :) :*

  • Naja

    19 December 2014, 18:00

    Bardzo mi się podoba wiersz :-) Cenię odwagę i wolę, którą wyraża...