Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pastelowa pani

w widmowej puszczy wołam w pastelową mgłę..
wołam imię twe..
wśród fioletowych drzew
pytam ptaki-bajkołaki
czy widziały cię..
w pastelowej mgle
daremnie szukam cię..
pastelowa marzycielka
przecież imię twe..

13 666 wyświetleń
116 tekstów
19 obserwujących
  • Odchłań

    4 February 2013, 21:02

    przecież imię twe...
    w pastelowej mgle
    rozpłynęło się
    ptaki-bajkołaki
    wyćwierkły je...

    siedząc na niebieskim drzewie
    usłyszałam imię swe
    wzleciałam w pastelowej mgle
    wprost w ramiona twe ...

    mam nadzieję że nie okaleczyłam twego wiersza ...

  • zlo282

    4 February 2013, 17:39

    dziekuje za pochlebne opinie pozdrawiam bajkowo

  • 4 February 2013, 09:35

    Prześliczny wiersz:)

    Piękne słowa:)

    Pozdrawiam miluśko:)

  • misiek45

    3 February 2013, 22:03

    Piękna bajkowa gra słów,miło się czyta-pozdrawiam:)