Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lodowy raj!

W wafelku, na patyku, w kubeczku,
eleganckim kryształowym pucharku
skrzy się miniaturka śnieżnych Alp
na śliskim zboczu orzeszki,
wanilii ciemne kropeczki ...
na szczycie czapa bitej śmietany!
czekolada spływa zastygłą lawą...

ślizgiem pieści kubki smakowe
łechce słodkim smakiem śmietanki
małe różowe języczki, wielkie jęzory
nie ma różnicy ... smakują, zlizują,
mlaskają! ... oczy półprzymknięte
w smaku rozkoszy!

nagle ... pac! w dłoni pusty rożek
usta w podkówkę ... och! jaki żal
różową akwarelą rozpływa się
truskawkowa kulka ...

18 837 wyświetleń
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!