Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czerwony neon

W tym wielkim mieście
nie widać gwiazd

Tam nikt nie patrzy
w niebo
ludzie mają inne marzenia
pełne lukru jak pączek
zza szklanej lady

W wielkim mieście
zgiełk
nie cichnie
nawet w nocy
szum jest ciągły
niezauważalny jak rak
przemierzający
organy uśpione

Niekiedy neon spadnie
z napisem sexshop
zamiast szczęśliwej gwiazdy...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!