Menu
Gildia Pióra na Patronite

dorosłe wiersze

w tym bije serce
małej dziewczynki
które schowała
przed laty do skrzynki

wzrok skierowany
w zamglone lusterko
kim byłaś panno
pusta perełko

tu empatii kamień
gdzieś na ciemnym niebie
lecz jak tam dotrzeć
tego jeszcze nie wie

wersy rosły szybko
dziś są kobietą
nieokreśloną
jak zajdą daleko?

pisklęce literki
kolejne nielotem
jak paw na wybiegu
a co będzie potem?

27 460 wyświetleń
235 tekstów
9 obserwujących
  • vikkka

    22 March 2014, 18:08

    Zaciekawił mnie ten wiersz .

  • Papużka

    22 March 2014, 12:35

    Ładny wiersz, ciekawy pomysł I całość również na plus. :) pozdrowiomka.

  • giulietka

    22 March 2014, 11:52

    Bardzo mi się spodobał ten dziecięcy styl tych dorosłych wierszy.