Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Zimno

W tylu miejscach
tyle łez dawno zaschłych

ulicami
gdzie latarnie nie palą się wcale
biegną myśli uwięzione

od tygodni ta sama trasa

może lepiej gdyby zostały za kratami
mojej głowy

stoję sama pomiędzy domami z moich kości
pamiętam jak powstały

i pamiętam wydeptywanie dróg, i łzy
na zardzewiałych policzkach

i ten zapach.

dzisiaj wszystko płonie
nigdy nie było tu aż tak zimno

18 030 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • 15 December 2015, 14:12

    Z kolei Twoja sugestia jest tak obrazowa, że nie muszę zadawać głupich pytań. Lub żadnych. Jak kto woli.

  • 15 December 2015, 10:26

    Chcesz w tym przekazać sugestię, że zbudowałaś jakiś dom ze swoich czy też cudzych kości? Chodzisz po cmentarzach i grzebiesz w grobach?