Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

A Teraz Idź.

W tych bezkształtnych
zamglonych źdźbłach
okrytych łzami świata
cnota się skrywa

Zamocz swoje stopy
klęknij przed Panią
niech obmyje zaspane
nieskażone brudem dłonie

I dłońmi od łez mokrymi
umyj oczy, umyj usta
abyś widzieć mogła
abyś głosić mogła

...to co piękne...

https://www.youtube.com/watch?v=OtBqfXe_rBk

81 755 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • kati75

    14 January 2020, 22:22

    Wyjątkowe!

  • 18 April 2015, 13:22

    jakie to jest ładne ... hmmm mnie gadule słów zabrakło ... niewiele tekstów mnie zatrzymuje ten wyjątkowo:)

  • Malusia_035

    17 March 2015, 09:35

    Porywa :)) Bardzo ładny

    Pozdrawiam :))

  • Papużka

    16 March 2015, 21:29

    ... zachwycasz

  • scorpion

    16 March 2015, 17:40

    przed*

  • zielonomodra

    16 March 2015, 16:54

    Piękny wiersz.

  • nicola-57

    16 March 2015, 16:23

    Marcinku, komentarzem moim niech będzie WZRUSZENIE, słowa tu niepotrzebne,
    pozdrawiam pięknie, długo czekałam na Twój wiersz, warto było czekać, dziękuję.