Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Oczko”

W Twym zwierciadle duszy
łza nadziei błyska.
Wykapana smutkiem.
Modra, żywa, czysta.

Pływa w nim dziewczyna
taka jakiej pragnę.
Czy to ja w głąb Ciebie?
Czy Ty we mnie patrzysz?

styczeń 2013
(do obrazu Anny Wypych o tym samym tytule)

28 113 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    30 January 2015, 17:35

    Dziękuję Paniom :) krótkie i w pół słowa... nie powinno męczyć tak jak pozostałe ;)

  • nicola-57

    30 January 2015, 14:10

    równa forma, mądry zgrabnie zapisany tekst i bardzo trafne obserwacje
    lubię Cię czytać :)

  • Odys syn Laertesa

    28 January 2015, 22:09

    Dziękuję marka

    Już dawno piórem :D

  • marka

    28 January 2015, 21:45

    Piękne przepełnione oczarowaniem.