Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

w Twoich oczach pojaśniała przyszłość,
oczekiwany czas wypełnia oddech
inny świat niezmiennie absorbuje,
nie dziwię się, że co raz mniej mnie w nim,
ten pozostawiony swoje granice ma

zaczytani w sercach podróżujemy samotnie,
w skrytości, pełnej spokoju drogi

chwilą zdani na siebie

wśród podobnych kamienic,
odwróciłaś się,
lecz nie te dostrzegłem oczy

dzisiaj znów padał deszcz,
kwiaciarka z uśmiechem sprzedała różę,
do twarzy jesieni z nią na ławce
drwiący los karą tęsknoty obdarzył,
zapach kawy tym razem nie podzielił
dobrych wrażeń

w powrotnej drodze,
odnalazłem Cię w piosence,
tunel czasoprzestrzeni wskrzesił
dobry nastrój i w tym rzecz,
by z sobą być, świat między wierszami brać

nie tu, nie tam

w strumieniu życia splątane ścieżki,
fascynacja, zaufanie

miłość jedno ma oblicze

8476 wyświetleń
99 tekstów
7 obserwujących
  • I.Anna

    3 November 2017, 09:31

    taka wędrówka i tęsknot odrobina a puenta w tym wypadku jedyna, może nic mądrego nie umiem napisać ale podoba mi się ten wiersz
    pozdrawiam