Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Wiosna serc

W topniejącej temperaturze całuje słońce
Rozpromieniając pochylenie przebiśniegów
Zawiązki pąków rozkwitają barwnie szczęściem
Ożywione rozprowadzenie radości w sercach
Zakątek ciepła nuci melodię pocałunków
Dmuchając zachwytem rozpala się kark
Żarliwie wsuwa się bliskość dotyku
Pragnienie wiosennego zapatrzenia
Roztacza chwilę uroku miłosnego
Wznosząc mową skóry zakochanie.

19 717 wyświetleń
138 tekstów
7 obserwujących
  • szpiek

    13 February 2023, 21:27

    Sen nocy ... wiosennej 🙂