Menu
Gildia Pióra na Patronite

Próba uchwycenia zmysłów

W tle: Tarot - "Stigmata (acoustic)"
http://www.youtube.com/watch?v=5DuYJXRbrCM

Dedykowany Mamie

zmysłów trzeba stale doglądać
karmić sztuką
poić wyobraźnią
usypiać śmiechem
budzić życia pragnieniem

o zmysły trzeba dbać
pielęgnować je ciszą

wygłodniałe zmysły
zatruwają wyobraźnię
podsuwają obrazy zamglone
mdlące zapachy nucą
żałosnych kocich śpiewów
roztaczają woń
tańcząc na koniuszkach smakowych
kubków kwaśnym deszczem
goryczą niespełnienia
zacierają papilarne pięciolinie

niezaspokojone zmysły
komplikują życia treść
mylą pulsu kroki
zatracają mnie

więc i ja zmysły sycę poezją
koję muzyką
w bezsenną noc kołyszę je
w ramionach fantazji

i usypiają
płochliwym snem
zbyt czułym
na człowieczeństwo
na pięcioramienny krąg zmysłów
niedomknięty

22 631 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
  • Inel

    28 July 2012, 19:26

    Ciało niech pozostanie, zmysły lubią wędrować. ;)

  • No_One_

    28 July 2012, 10:20


    No jasne ,że zmysły, co Ci przyszło do głowy ;p
    Z resztą moje ciało też nie jest trudno porwać,
    nawet nie protestowałabym , z chęcią bym się go pozbyła.
    A tak w ogóle...
    Bo wieki mnie tu nie było, to jak w końcu poszła
    Ci ta matura? ;>

  • Inel

    28 July 2012, 10:09

    Luterin - w tym rzecz, prawda? ;)
    Lee - ja nie jestem żadną konkurencją. Bać się mnie? Tylko można się bać mojej głupoty ;)
    Porwałam? Mam nadzieję, że zmysły, nie ciało? ;)
    Pozdrawiam ;)

  • No_One_

    28 July 2012, 09:36


    Ale tym wszystkim poetom tu wyrosła konkurencja ;)
    Pod tym względem trzeba się Ciebie bać.
    Porywasz i nie wypuszczasz, póki nie wypełnisz
    tym , co chcesz. Cóż... lubię być porywana ;)

  • luterin

    27 July 2012, 23:43

    Zaczytałam się...zasłuchałam...