Menu
Gildia Pióra na Patronite

Księżyc

W tle: Placebo - Without you I'm nothing
Dedykowane Mamie

bo mówiłaś
że tylko sen jest na-
prawdę
i tuliłaś najcichszym
zapachem miłości
bym po-
czuła księżyc
na krańcu kubków
smakowych

że nuciłaś
melodie wiatrem prze-
tkane
i powieści wstęgą
osnułaś nocy cienie
bym po-
kochała księżyc
jego wtórny blask w tęcz-
ówkach widnokręgu
zapaliła

gdy malowałaś
dotykiem ciepłe ko-
cham
i skrzydła z piór
cierpliwości i łez
dałaś mi-
(mo) bólu

tak zrozumiałam
że tylko księżyc
nie gaśnie w ser-
cu nigdy

22 628 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
  • Inel

    1 May 2012, 10:11

    Moja poprosiła mnie o przepisanie go na kartkę i chce oprawić go w ramkę. ;)
    Często dodaję muzykę, przy której tworzyłam - nikt nie musi jej słuchać, ale polecam, bo wydaje mi się, że wiele oddaje. ;)
    Pozdrawiam. ;)

  • Inel

    17 April 2012, 14:00

    Bardzo mi miło. ;)
    Dziękuję ;)