Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieistnienie

W tle: Phyllotaxis - Hearsay
https://www.youtube.com/watch?v=lBE_oAXiEHs

kiedy między wierszami się ukrywam
ciszę niewypowiedzianą z mroku wydobywam
żeby z samotnością spotkać się twarzą w twarz
i nie zgasić milczenia które w sobie mam

balansuję więc na krawędzi
przepaść obserwuje mnie
i ja w nią zaglądam z nadzieją
że nieskończoność skurczy się
do bezpiecznych granic
Nieistnienia

jeszcze tylko jeden dzień
i ostatnia noc nieśnienia
potem przyjdzie świt
zbudzę się z odrętwienia
i zostawię cały mrok
w kształcie własnego cienia

3825 wyświetleń
84 teksty
8 obserwujących
  • carpe_noctem

    2 January 2018, 23:00

    yestem, dziękuję i również życzę wszelkiej pomyślności :)
    Pozdrawiam,
    C.N. :)

  • 1 January 2018, 15:29

    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. :))