Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ubi es, Domine?

W tle: Omni Die - "Bonum est praestolari"
http://www.youtube.com/watch?v=wch0EhMwlVg

Szukam Ciebie w mojej codzienności
w zapachu kawy
w spojrzeniu zaspanych oczu.

Nie wiem czy kryjesz się w bliźnim
pogardliwe rzucającym mi słowa
którego uczę się kochać
pokornie.

Wiem, nie przychodzisz w tornadzie
nie pachniesz święconą wodą
tak trudno widzieć Cię sercem
w ciemnościach nocy duchowej.

Pozostaję jednak wierna
wzburzone morza zwątpienia
uciszam modlitwą i smakiem Hostii
bo Miłość kocha się zawsze...

______
*Tytuł: (łac.)
Ubi es, Domine? - Gdzie jesteś, Panie?
Piosenka:
Bonum est praestolari cum silentio salutare Dei.
Dobrze jest w milczeniu czekać ratunku od Pana.

22 631 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
  • Inel

    26 April 2013, 11:43

    Aniu, dziękuję bardzo. :)
    Pozdrawiam,
    M. :)

  • AnnMaria

    26 April 2013, 11:23

    Piękne

  • Inel

    26 April 2013, 10:47

    Ubi est? W sensie "Gdziekolwiek jest"?