Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieśmiała prośba

W tle: Incubus - "If not now - when?"
http://www.youtube.com/watch?v=1kolkzWHQDs

Motto: O ile mocniej trzeba nam kochać w natłoku nienawiści.

Boże,
tak bardzo biczują Cię dziś
słowem krzykliwe media
głoszące pozór wolności
w zatracie człowieczeństwa

Panie,
ciernie wpija w Twą Głowę
nienawiścią zastępowane dobro
przy szyderczym śmiechu
niewinnie-kuszącego-zła

Chryste,
Twój Krzyż coraz częściej
zawadza na ścianach
tym co sumienia
skrępowali bezwstydem

Matko,
zbłądziły Twe dzieci
na pustkowia zniewolenia
zacierając granice dobro-zła
w świecie w którym człowiek
stwarza boga

Ojcze,
pozwól mi zatem paść na sklęczne
kolana z wiarą że tylko Ty możesz
przywrócić tor właściwy
światowemu biegowi sumienia

i nie daj mi wątpić
w uśmiech
ciche amen
smak Miłości
w kawałku chleba

22 628 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
  • Inel

    4 February 2013, 16:08

    Awatar, chyba nie bardzo rozumiem... Ale dziękuję za poświęcony mi czas. :)
    Misiek, dziękuję, w zasadzie to jest modlitwa. :)
    Słoneczniki, bardzo dziękuję. :)
    Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczoru,
    M. :)

  • słoneczniki

    4 February 2013, 14:33

    Cudowny...

  • awatar

    4 February 2013, 12:27

    przegadane, nie ujmuje
    smakuje jak razowy maczany we wodzie

  • misiek45

    4 February 2013, 11:48

    Przepiękny wiersz Madziu jak modlitwa bardzo mi przypadł do gustu-pozdrawiam serdecznie i milutko na dzień dobry:)