Menu
Gildia Pióra na Patronite

(Nie) myśląc o...

W tle: Christina Perri - "Jar of Hearts"
http://www.youtube.com/watch?v=8v_4O44sfjM

już nie myślę tak często o - - - - - - -
czasem jeszcze
gdy kubek parząc dłonie
nie rozlewa się ciepłem
po-duszy
widzę twój cień
pod spuchniętymi powiekami
bez-sennością

ale myślę o - - - - - - - raczej rzadko
przelotnie
stojąc na skraju siebie gdy przepaść
kusi nauką spad-lat-ania
przewrotnie
to ty oskubujesz
marzycieli z piór Ikarowych
codzien-nością

sporadycznie tylko myślę o - - - - - - -
odruchowo
gdy puszcza do mnie oko
rozpędzony samochód
przyjaźnie
szumi wzburzona woda
wijący się zdradliwy wąż
pod-mostowy

(i nie wódź nas na pokuszenie...)

choć myślę coraz częściej o
Życiu
nadal czuję na karku twój śmiech
gdy podstawiasz mi kłodę
instynktownie
chwytam mocniej dzień
powtarzając sobie że już za tobą
nie-tęsknię

22 628 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
  • 30 November 2012, 10:22

    Bardzo nie :D
    Miłego dnia :)

  • Inel

    30 November 2012, 06:28

    Bardzo Ci z tego powodu źle, yestem? :D
    Pozdrawiam,
    M. ;)

  • 30 November 2012, 00:25

    Oj tak, niechybnie wpędzasz mnie teraz w masochizm. :D
    Dobranoc. :)

  • Inel

    29 November 2012, 20:35

    awatar, dziękuję. ;)
    yestem, ja zawsze byłam masochistką bardziej niż sadystką. Chociaż, pisząc te wiersze, sadystycznie Was nimi męczę. :D
    Gaia, piękna odpowiedź. ;)
    Pechowa, subtelny? No, to się cieszę, że tak subtelnie go odebrałaś. ;)
    Słoneczniki, bardzo mi miło. ;)
    Pozdrawiam wszystkich,
    M. ;)

  • słoneczniki

    29 November 2012, 20:11

    Piękny wiersz...

  • Gaia

    29 November 2012, 14:06

    Dni się nam odmiejają
    nie przez deklinację
    a czasu wymowę
    za słowem
    co idzie
    uśmiechom na przeciw....

    Świetny wiersz :)

  • awatar

    29 November 2012, 13:15

    dobre
    pozdr.

  • 29 November 2012, 12:16

    Wiem, a ja karmię swojego sadyzmu pokłady tym Twoim cierpieniem. :D
    Miłego dnia. :)

  • misiek45

    29 November 2012, 12:16

    W Twoim wierszu sporo zadumy i nostalgii co swoją treścią łapie za serce ,a na myślenie zawsze jest dobra pora -pozdrawiam serdecznie Madziu i uśmiech przesyłam;))

  • Inel

    29 November 2012, 12:00

    Yestem, baaardzo z tego powodu cierpię. ;D
    Dziękuję Ci bardzo. ;)
    Pozdrawiam,
    M. ;)