Menu
Gildia Pióra na Patronite

Inaczej

W tle: Celtic Music - "A Celtic Tale"
http://www.youtube.com/watch?v=8dOpd30QapA

między dźwięków
rozbijającymi się falami
o muszle uszu
........................szukam ciszy

wiatr skarży się
szelestem że hulanki
jego pozbawione
są echa

księżyc jasną swą stroną
dobrotliwie
uśmiecha się w kałuży

gwiazdy puszczają
oko do pajęczyn
które wiedzą że hałasu
nie tłumią nawet
ich labirynty

nie milknie noc
nawet wobec majestatu
księżyca
przycicha ale wrze
pod skorupą zmęczenia
nowy gotuje się dzień
by puścić parę
z ust
westchnieniem

słońce niecierpliwi
się na horyzoncie
filiżanki porannej
kawy

poszukam ciszy
w głębi siebie
tam szumi mi
spokój

22 631 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
  • fyrfle

    10 February 2014, 21:25

    Fajny tekst dla mnie, bo lubię uciekać w ciszę siebie i najczęściej lasu...oraz w kawie, kiedyś, a było to dawno, czułem smakując ją Jej smak i to...chyba nazywają miłością...,ale już nie jestem tego pewny...

  • Inel

    14 June 2013, 20:07

    Dziękuję, Agnieszko :)
    Pozdrawiam,
    M. :)

  • misiek45

    14 June 2013, 13:02

    Pięknie Madziu:)

  • Inel

    13 June 2013, 13:55

    Dziękuję i pozdrawiam.
    M. :)

  • krysta

    12 June 2013, 23:39

    piękny wiersz :) pozdrawiam :)

  • Inel

    12 June 2013, 23:22

    Dziękuję, Oliwko :)
    Na pewno znajdziesz, jak pozwolisz sobie na promyk uśmiechu. :)
    Pozdrawiam,
    M. :)

  • Ta, co lubi marzyć...

    12 June 2013, 23:10

    " poszukam ciszy
    w głębi siebie
    tam szumi mi
    spokój "

    Oj, końcówka zdecydowanie najpiękniejsza!
    Poszukam... Może odnajdę ten spokój...
    Wszyscy szukamy ciszy, ale często nam trudno.
    Bardzo ładny wiersz.
    ~ Oliwka