Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Perłowe serca

W tafli błękitnego jeziora
Purpurowe odbicie perłowych serc
Wodna toń zatrzymana w uścisku
Przezroczystym widokiem wzruszenia
Wiatrem malachitowych nadziei
Akwatyczne zroszenie uczuć
Rozświetlone marzenia przywiązania
Nurtem płynącej zmysłowości
Odwzorowane wnętrze szczęścia
Drobinowym blaskiem brokatu
Wodny cień zakochanych
Ukazuje głębinową miłość.

19 714 wyświetleń
138 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!