Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

W szufladzie marzeń
na samym dnie
znalazłam ciepłe
spojrzenie twe

myśli układam
bardzo równiutko
niech nie wystaje
żadna ze słupka

podziwiam uśmiech
moc ciemnych oczu
bo towarzyszą mi
w dzień i w nocy

utrwalić pragnę
każdą tą chwilę
gdy w brzuchu tańczył
zastęp motyli

i tylko sprawdzę
podręczna pamięć
czy mam wpisane
nasze spotkanie.

31 412 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!