Menu
Gildia Pióra na Patronite

...marzenie...

W szklanej kuli zamknięte marzenie,
płynie gdzieś w nieznane,
zatrzymaj je swoimi myślami,
otul ciepłem dłoni.

W szarości ujrzy słońca promienie,
to co głęboko schowane,
pójdzie Twoimi śladami,
i blaskiem się zapłoni.

Świat zapachnie czułością,
cisza zbudzi pragnienie,
słońce zaświeci dla Ciebie,
noc użyczy nieba.

Oczy popatrzą ufnością,
uśpione odezwie westchnienie,
tylko szepnij do siebie...
ognia miłości do życia mi potrzeba.

78 241 wyświetleń
347 tekstów
254 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!